1
2
3
4
   

       

Nieuws

 

Zoals iedereen loop je het risico op een parkeerboete (parkeerbelasting) indien je zonder te betalen parkeert in een parkeervak binnen een parkeerregio waar betaald parkeren van toepassing is
Mocht je er in dat geval voor kiezen het nog veel verder fout te doen, door zonder te betalen buiten het parkeervak, (bijvoorbeeld gewoon op de stoep) te parkeren, is er iets leuks aan de hand…

 

Een controleur (parkeerwachter) was tegen die situatie aangelopen en had bij de op de stoep geparkeerde auto een parkeerboete onder de ruitenwisser gelegd.

Echter een parkeerboete is heffen van gemeentelijke parkeerbelasting en dat ben je niet verschuldigd wanneer je parkeert op een plaats waar volgens een wettelijk voorschrift parkeren gewoon verboden is.

 

Betreffende automobilist heeft dan ook bezwaar gemaakt tegen de aanslag parkeerbelasting (de parkeerboete). Het bezwaar werd in eerste instantie afgewezen en later bij de rechtbank kreeg de automobilist nog steeds geen gelijk.

 

Toch legde deze automobilist zich er niet bij neer en verkoos in in hoger beroep te gaan.

 

De uitspraak van het Gerechthof Amsterdam dd 13.05.2015 was verrassend!
Daar de auto van de belanghebbende geparkeerd stond op de stoep en dus buiten de parkeervakken, was er volgens het hof niet voldaan aan parkeren in de zin van de verordening parkeerbelasting. De parkeerboete was daarom ten onrechte opgelegd.

 

De controleur had in dit geval de politie moeten inschakelen, die voor het fout parkeren een verkeersbon had moeten uitschrijven, het betreft hier namelijk een verkeersovertreding!

 

Kortom als eens geen klein geld bij je hebt voor de parkeerautomaat en je houd van een gokje, kun je je auto maar beter helemaal fout parkeren op de stoep, dan in het parkeervak. De kans dat de politie hierop controleert is namelijk veel kleiner dan de kans dat je door een parkeercontroleur wordt gecontroleerd.

 

 

U bevindt zich hier: Home Prikbord